Пропілпарабен в косметиці: що це таке — користь і шкода

Згідно зі статистичними даними мільйони жінок схильні до утворення ракових пухлин грудей і пахвових зонах. Це не дивно, оскільки щодня жінка наносить на своє тіло безліч косметичних засобів, у складі яких присутній парабени.

Розрізняють кілька видів парабенів, але найбільш поширеним з них в косметиці пропілпарабен. Що це таке? Чи є користь і шкоду? На ці питання можна відповісти, якщо розглянути компонент більш детально.

Пропилпарабеном називається синтетична хімічна речовина, яка запобігає утворенню бактерій і є консервантом в різних галузях промисловості: фармацевтичної, харчової і косметичної. Маркується як добавка Е219. Цей компонент здатний викликати дерматити і алергію, а також може стати причиною утворення ракових пухлин. Однак останнє ще не доведено, а є лише припущенням багатьох вчених.

Вказуючи про корисні властивості пропилпарабена, варто відзначити їх користь тільки для виробника, який збільшує термін зберігання свого товару. Але для людей це речовина вкрай небезпечно. Справа в тому, що всі косметичні засоби, які жінка використовує кожен день (косметика для макіяжу, для душу і волосся), містять консервант Е219.

Отже, регулярно людина протягом всього свого життя втирає небезпечний елемент, який дуже швидко всмоктується шкірою і накопичується. Так, через 20-30 років, токсини викликають ракові пухлини та інші захворювання.

Важливо розуміти, що косметика – це одне з джерел надходження в організм людини шкідливих речовин. Необхідно перебірливими підходити не тільки до харчування, але і косметичних засобів, особливо регулярного використання. Слід відмовлятися від ненатуральних кремів і косметики.

Найдешевші косметичні засоби однозначно будуть містити синтетичні речовини. Натуральна косметика завжди коштує дуже дорого, оскільки строки зберігання її від декількох тижнів до декількох місяців. Краще створювати косметики в домашніх умовах з використанням натуральних інгредієнтів. Адже сьогодні це навіть модно.

Схожі:
Соц закладки