З квіток гіркого апельсина, що росте в Америці і Південній Європі, виготовляють цінне і ароматне масло неролі.

Масло неролі: властивості та застосування

Свою назву воно отримало на честь італійської принцеси Анни Нерольской, яка використовувала це ефірне масло в якості духів. Відоме ще за часів Стародавнього Єгипту і Античної Греції, масло не втратило популярності і по сей день. Сьогодні масло неролі застосовується для вирішення різних проблем.

Властивості масла неролі

Неролі – одне з найбільш цінних ефірних олій, і не тільки завдяки його корисними властивостями, але і з-за труднощів отримання: відомо, що потрібна ціла тонна квіток апельсина, щоб виготовити менше літра олії. Однак властивості масла неролі дуже різноманітні: воно надає заспокійливий, антисептичну, бактерицидну, седативний ефект, чудово допомагає впоратися з різними шкірними захворюваннями.

Неролі в ароматерапії

Якщо ви хочете розслабитися після напруженого робочого дня, зняти стрес – немає нічого краще, як запалити аромалампу, додавши в неї масло неролі. Його властивості такі, що воно чудово розслабляє, покращує настрій. Завдяки використанню цього масла, ви позбудетеся від безсоння, нервозності, перестанете відчувати тривогу і паніку. Крім того, неролі – сильний афродизіак, тому з успіхом застосовується для усунення проблем в інтимному житті.

Ефірне масло неролі для жінок

Масло неролі застосовується також і для лікування «жіночих» захворювань. Воно регулює порушений менструальний цикл, допомагає впоратися із захворюваннями ендокринної системи. Звичайно, масло неролі ні в якому разі не замінює традиційних методів лікування, а лише використовується як доповнення до них.

Неролі в косметології

Властивості масла неролі дозволяють з успіхом застосовувати його в косметичних цілях. Воно чудово дезінфікує проблемну шкіру, усуває неприємні відчуття на сухій і чудово живить в’яне. Щоб добитися потрібного ефекту, ви можете зробити парову ванну з додаванням кількох крапель олії неролі або додати це ефірне масло в улюблений крем. Крім того, можна прийняти ванну з додаванням ефірних олій, у тому числі і масла неролі: ака процедура чудово розслабить, поліпшить настрій, а додасть шкірі гладкість і бархатистість.

Якщо ви страждаєте таким неприємним захворюванням, як целюліт, на допомогу також прийде масло неролі – воно давно і успішно використовується в комплексній терапії для боротьби з одним з головних «ворогів»жінок. Масло неролі застосовується у складі комплексної антицелюлітної терапії для масажу проблемних зон. Не бійтеся, якщо протягом декількох хвилин після процедури ви будете відчувати легке печіння і поколювання шкіри – це абсолютно нормально. Однак якщо неприємні відчуття будуть посилюватися, використання масла необхідно припинити, а шкіру промити теплою водою.

Протипоказання до використання масла неролі

Масло неролі має тільки одне протипоказання – індивідуальну непереносимість. Зрозуміло, вагітним жінкам краще проконсультуватися з лікарем, перш ніж почати використання масла неролі в якому б то не було вигляді. Всі інші можуть його застосовувати, звичайно, дотримуючись дозування, зазначену на флакончику з цієї ароматною рідиною.

Схожі:
Соц закладки