Користь і шкода вазеліну для шкіри обличчя і його застосування в косметології

Вазелін – це речовина, яка водить до складу більшості засобів з різною області застосування. В аптечках наших предків це засіб було на першому місці. Область застосування вазеліну дуже широка, що дозволяє назвати його універсальним засобом. Наші бабусі змащували їм п’яти, руки, лікті і коліна, щоб повернути їм колишній здоровий вигляд.

Сьогодні сучасна жінка знайшла їм нове застосування. Дуже зручно змастити лоб і вуха перед фарбуванням волосся, щоб фарба не бралася на шкірі, а якщо, змастивши кутикулу навколо нігтя, можна з легкістю видалити зайвий лак. Що ж такого «чудового» є в вазеліні?

Вазелін являє собою мазь, яка не має запаху і кольору. До його складу входять тверді і рідкі вуглеводи, які добувають методом переробки нафтових фракцій. Основними властивостями безбарвною мазі є температура плавлення рівна 60С, здатність розчинятися у хлороформі та ефірі, легко взаємодіє з різними маслами. Цікаво, що тільки з касторовою олією вазелін не змішується. Також, він не розчинний у воді, спирті. Саме тому його так важко змити водою.

У продажу існує два види вазеліну – штучний і природний за походженням. У першому випадку, його отримують методом змішування церезину і парафіну з домішкою парфумерної чи вазелінової олії, які підвищують в’язкість мазі. У другому випадку – створюють з парафінових смол натурального походження. Розрізнити їх можна за кольором: штучний вазелін має каламутній фактурою з жовтуватим відтінком, а натуральний – прозорим кольором і більш в’язкою сумішшю.

У різних джерелах існує багато інформації про те, що встановлений шкоду вазеліну для шкіри обличчя. Його застосування в косметології досить активне. Його додають в маски для волосся, креми для рук і ніг, а раніше він входив до складу помад для губ.

Сьогодні в області косметології він використовується, але не в чистому вигляді. Це пов’язано з тим, що вазелін здатний закупорювати пори шкіри, перешкоджаючи природному диханню шкірних покривів. Однак вазелиновая плівка дозволяє шкірі відновитися після косметичних процедур. Вазелін не всмоктується в кров. Він не несе небезпеку для організму людини. Існують обмеження у застосуванні, якщо присутня індивідуальна непереносимість компонента.

Соц закладки
Соц закладки