У цій статті:

  • Необхідність?
  • Процес оформлення громадянства
  • Корисне відео про перших документах новонародженого

Тільки що народилася дитина на території Російської Федерації, по суті, відразу ж вважається її громадянином. Тим не менш, громадянство все ж необхідно оформляти. У такому випадку одразу може виникнути цілком законне питання: Навіщо дитині оформляти громадянство? Щоб відповісти на нього, необхідно у всьому розібратися.

Чи потрібно оформляти громадянство новонародженій дитині?

Необхідність?

За великим рахунком громадянство новонародженої дитини сильно і не потрібно, поки йому не виповниться 14 років, але за умови, що він не буде залишати територію своєї батьківщини. Крім того, до 14-річного віку громадянство все одно доведеться оформляти, оскільки без нього не видадуть паспорт.

Якщо новонародженої дитини планується взяти з собою за кордон відпочивати, або з яких-небудь інших причин, то оформлення громадянства повинно проводитися в обов’язковому порядку, щоб отримати закордонний паспорт на дитину. Оформлення громадянства можливо і в тому випадку, коли потрібно отримати материнський капітал.

У наш час практично щодня виходять нові закони або поправки до них, які, так чи інакше, впливають на наше життя. В даний час громадянство новонародженої дитини є нескладною процедурою і поки не вимагає серйозних фінансових вкладень, оскільки здійснюється безкоштовно. Все що потрібно це знайти вільний час, зібрати і подати необхідну документацію.

А оскільки невідомо як громадянство буде проходити в майбутньому, це зайвий привід, по можливості, подбати про це вже зараз.

Процес оформлення громадянства

Раніше, до 2007 року ознакою громадянства новонародженої дитини служив окремий документ-вкладиш. Починаючи з 2007 року, процес отримання громадянства істотно спростився. Для цього тепер замість видачі вкладиша на самому свідоцтві про народження проставляється штамп. Видані раніше вкладиші також мають законну юридичну силу.

Чи потрібно оформляти громадянство новонародженій дитині?

Свідоцтво новонародженої дитини можна отримати в Рагсі, за такими документами:

  • паспорт обох батьків (або одного з них);
  • свідоцтво про шлюб (у разі його наявності);
  • довідка про народження дитини.

Що стосується останнього документа, то у випадку, коли дитина народилася поза межами медичного закладу, необхідно заява людини, який брав участь при пологах. Також варто запам’ятати, що отримати свідоцтво про народження потрібно не пізніше одного місяця після появи малюка.

Після чого з даними свідченням і паспортами (або одним паспортом) звернутися у Федеральну міграційну службу, де в день звернення ставиться відповідний штамп на свідоцтві, тим самим підтверджуючи громадянство новонародженого. Щоб уникнути довжиною черги можна зателефонувати та попередньо записатися, однак як показує практика, повністю уникнути черги навіть в цьому випадку не вдається.

Отримати громадянство новонародженої дитини можна і у випадку опікунства. Просто збір всієї необхідної документації та звернення у відповідні органи бере на себе опікун або піклувальник. При цьому він повинен бути громадянином Російської Федерації.

Корисне відео про перших документах новонародженого

Радимо почитати: Чому після пологів болить куприк і як вилікувати біль у поперековому відділі

Схожі:
Соц закладки