Бісаболол в косметиці — корисні властивості і протипоказання

У косметології багато уваги приділяється корисним речовинам, які мають позитивний вплив на шкіру. Одним з таких компонентів є бісаболол. Зовнішній вигляд – в’язка, прозора рідина, яка виходить шляхом дистиляції ефірного масла кандеи. Ніяких хімічних або шкідливих речовин у цьому процесі не бере участь, тому бісаболол є повністю натуральним продуктом, завдяки чому затребуваний в косметологічної промисловості.

Запах продукту насичений – від деревного до солодкувато – квітковий. Розчиняється тільки в спиртах, вода і гліцерин не порушують його структури. Бісаболол відмінно змішується як з мінеральними, так і з косметичними маслами.

Корисні властивості продукту

Основні корисні властивості, які дозволили бисабололу вийти в лідери по використанню в косметичних засобах і препаратах, наступні:

— ефективне сприяння процесам природного загоєння шкіри;

— природний кондиціонер шкірних покривів;

— поліпшення зовнішнього вигляду шкіри;

— зволоження;

— зняття роздратування і почервоніння;

— зменшення лущення;

— відновлення еластичності і пружності шкіри;

— харчування шкірних покривів;

— природне зменшення зморшок;

— пом’якшення;

— додання гладкості;

— поліпшення текстури;

— відбілювання;

— природне дезодорування.

Крім того, застосування цього компонента у складі косметичного засобу гарантує, що покращиться проникнення в структуру шкіри всіх інших інгредієнтів. Також природні аромати дарують продукції приємний запах без використання шкідливих хімічних речовин, що робить продукцію екологічно безпечної і гіпоалергенною, отже, скористатися нею зможуть практично всі бажаючі.

Разом з косметологічними, речовина володіє цілим рядом лікувальних властивостей, що дозволяє використовувати косметичні засоби не просто в цілях підтримки краси, але і для відновлення. Серед основних властивостей виділяють:

— протизапальна дія;

— зменшення почервоніння і свербежу;

— пригнічення грибка;

— пригнічення бактерій і мікробів.

Таким чином, якщо використовувати косметичні препарати з бісабололом, то можна за короткий термін позбутися від проблем з дуже чутливою шкірою, повернути природну зволоженість і еластичність, освітлити шкіру, пом’якшити її після депіляції або гоління, відновити шкіру після засмаги. Використовується речовина в кремах та лосьйонах, помадах і пудрах, гелях для душу, мылах, шампунях і кондиціонерах, дезодорантах, зубних пастах і антивозростных засобах по догляду за шкірою.

Соц закладки
Соц закладки