Аніс в косметологіїУ парфумерно-косметичної промисловості олія анісу застосовують у виробництві зубної пасти та порошку з дуже сильним освіжаючим смаком і запахом. Жирне масло анісу використовують у миловарінні. Олія анісу входить до складу багатьох кремів.

В домашній косметології аніс так само знайшов широке застосування. Наведу деякі рецепти з використанням цього унікального лікарської рослини.

Аніс для шкіри

  • Ефірна олія анісу регулює водно-жировий баланс шкіри, роблячи її більш еластичною. Для масажу достатньо 6 -7 крапель олії на 10 мл рослинного масла – основи (оливкової, персикового або будь-якого рафінованої).
  • Для ванн використовують 4-6 крапель масла, яке дає вітаміни, макро – і мікроелементи. Завдяки цим ванн шкіра набуває здоровий і доглянутий вигляд. А свіжий приємний аромат допомагає розслабитися.
  • Для збагачення косметичних засобів додають 6-7 крапель олії на 10 мл основи (крему, гелю, лосьйону).
  • Олія анісу усуває подразнення шкіри після гоління, а також після укусів комах.
  • Лосьйон для догляду за сухою і зморшкуватою шкірою обличчя. 1 ч. л. плодів анісу товчуть у ступці, потім заливають 0,5 склянки окропу і настоюють під кришкою до охолодження, після чого проціджують. Лосьйоном протирають обличчя і шию кілька разів в день.
  • Настій анісу за описаним рецептом використовують для збагачення поживного крему, додаючи в нього по краплях 1 ч. л. настою і постійно перемішуючи крем до отримання однорідної маси. Крем накладають на попередньо очищене обличчя і шию ввечері як засіб від зморшок.

Про властивості анісу, вирощуванні, застосування в інших областях читайте тут.

Олена Марасанова (Кузьміна)

Соц закладки
Соц закладки