Алантоїн в косметиці корисні властивості і протипоказання — спосіб застосування

Для отримання хороших результатів люди вдаються до використання різноманітних добавок та косметичних засобів, серед яких особливою популярністю користується речовина під назвою алантоїн. З’явилося воно внаслідок природного окислення сечової кислоти, тому абсолютно натурально.

Відмітні особливості речовини:

— воно не токсична;

— не має запаху;

— добувається як природним, так і синтетичним шляхом без втрати корисних властивостей;

— абсолютно безпечно для застосування.

Корисні властивості та протипоказання до застосування

Алантоїн володіє наступними позитивними властивостями:

— антиоксидант;

— відлущування;

— боротьба з запаленнями шкіри;

— покращення природного захисту шкірних покривів;

— гіпоалергенність.

Завдяки цим властивостям речовина активно використовується в антивіковій і омолоджувальної косметики, його додають до мила і засоби по догляду за тілом, руками та обличчям. Крім того, алантоїн використовують у медичних цілях, як ефективний засіб для загоєння ран, опіків або для боротьби з деякими дерматологічними хворобами.

У косметології це речовина незмінно входить до складу якісної продукції, спрямованої на захист чутливої і сухої шкіри, оскільки значно покращує природну захист епідермісу, а також пом’якшує і зволожує. Додатково популярність принесла і здатність алалнтоина до стимуляції процесів регенерації, а збільшення води в клітинах шкіри після застосування цієї речовини, що робить його незамінним при лікуванні опіків або реабілітації після операцій. Явних протипоказань та заборон на його застосування не виявлено. Список захворювань, які лікує алантоїн не обмежується косметологічними недоліками, в число хвороб включені спортивні травми, тромбофлебіт, геморой, варикоз.

Алантоїн ефективний у питаннях відновлення волосся. Якщо він входить до складу косметологічного засоби, наприклад шампуню або бальзаму, то гарантовано можна позбутися таких проблем з волоссям, як:

— лупа;

— геперактивная робота сальних залоз;

— недостатнє живлення коренів;

— сухість волосся і шкіри голови.

Ця речовина не тільки позбавляє від всіх цих проблем, але й створює невидиму плівку, яка не обважнює волосся, але ефективно захищає їх.

Використання алантоїну не обмежується лише шампунями або кремами, він входить до складу дезодорантів, коштів, захищають від шкідливих бактерій, кремів і лосьйонів після засмаги. Важлива умова того, щоб речовина приносило користь — його концентрація, що дорівнює ? до 2% складу.

Соц закладки
Соц закладки